Felhatalmazott Mercedes-Benz Unimog szerviz

A T&A Kft. a Mercedes-Benz legújabb Unimog szervize Magyarországon! Tovább »

Felhatalmazott Mercedes-Benz Unimog szerviz

Unimog - a jövő itt kezdődik! Tovább »

 

Új Magyarország Fejlesztési terv

fejlesztesi-terv

Sikeres pályázatunkat  az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép- Magyarországi Operatív programhoz nyújtottunk be.

Projekt megnevezése: Az inert hulladékokból újrahasznosítható (RECYCLING) alapanyagok kinyerésének technológiai fejlesztése.

Projekt időtartama: 2009. június 11. – 2009. december 31.

Kedvezményezett: T&A Kereskedelmi Szolgáltató Kft.
Székhely.: 2141 Csömör, Szabadság u 14.
Telephely.: 2143 Kistarcsa, Nagytarcsai út 6.

Támogatás összege: 15.750.000 Ft

A Társaság hulladék hasznosítás tevékenysége során az inert hulladékból hasznosítható alapanyag kinyerését végzi, saját erőforrással, megfelelő gépparkkal.
A fejlesztés célja: technológiai fejlesztés, korszerű beton őrlő/daráló gép beruházással. Az újrahasznosítható alapanyagok minél nagyobb mértékű kinyerése az inert építési-bontási anyagokból. Ennek megfelelően a tevékenység az inert hulladék anyagok előkezelése utáni őrlésére/darálására irányul.

Projekt eredmény: A jelenlegi (anyag minőségtől függően) alacsony 45-50% feldolgozási százalék a beszerzett EXTEC C12 típusú beton daráló/őrlő alkalmazásával elérheti a 90%-os szintet.
Beton: 90/10%, cserép és kerámiák: 95/5%, bitumen keverékek: 95/5%-os a haszonanyag kinyerés/másodlagos hulladékok aránya, nő a kinyerhető újrahasznosítható alapanyagok volumene. A beruházás megvalósulásával, a gép alkalmazásával megoldott a nagyméretű és különböző anyagok egységes méret szerkezet kialakítása, valamint a hasznosítható fém anyagok szeparátorral történő leválasztása.
Az őrlő/daráló technológia sorba illesztésével és használatával az ipar számára jó minőségű felhasználható alapanyagot tudunk előállítani. Az EXTEC C12 típusú pofás zúzó/őrlő berendezés a legfejlettebb technológiát (BAT) képviseli. A korszerű gép megfelel az egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásoknak pl.: alacsony zajkibocsátás valamint környezetkímélő módon történik a munka végzése.
A beruházás munkahely megtartó és egyben munkahelyteremtő is, mivel az új gép üzemeltetéséhez 1 fő alkalmazása szükséges.
A racionális fejlesztéssel komplexebb feladatokat tudunk ellátni, – gazdaságosan kinyerhető az újrahasznosítható alapanyag-, növelhető a piacon betöltött szerep így több és eredményes projektet tudunk megvalósítani.

Csömör, 2012.

                                                                                   Tóth Arthur                                                                                     ügyvezető